Festivalul de Creație Incluzivă “Moldova mea, leagăn de flori!”, Ediția a III-a

ℹ️Primăria municipiului Chișinău lansează Festivalul de Creație Incluzivă “Moldova mea, leagăn de flori!”, Ediția a III-a. Evenimentul are drept scop de a consolida sistemul de protecție a persoanelor cu dizabilități.

🗓Activitățile se vor desfășura pe parcursul a două zile 17-18 septembrie 2022.

🧭Festivalul Internațional de Creație Incluzivă „Moldova mea, leagăn de flori!”, Ediția a III-a va demara pe 17 septembrie 2022, la Tabăra de odihnă „Cireșarii” din or. Vadul lui Vodă, începând cu ora 10.00.

💡Timp de două zile, în cadrul Festivalului, vor fi organizate activități muzicale, coregrafice, literar-muzicale, master class-uri, expoziții de pictură, grafică și artă decorativă, competiții sportive cu implicarea copiilor cu cerințe speciale.

🙋‍♂️În activități vor fi implicați peste 200 de copii cu cerințe educaționale speciale, inclusiv, se vor conecta prin mediul online și echipe din Ucraina.

📢Evenimentul are drept scop crearea unui spațiu creativ incluziv, promovarea și
punerea în valoare a pasiunii persoanelor cu dizabilități pentru arta tradițională, stimularea performanțelor artistice individuale și de grup,
valorificarea potențialului artistic, cultivarea sensibilității, originalității, imaginației și creativității.

💬Festivalul de Creație Incluzivă “Moldova mea, leagăn de flori!”, Ediția a III-a este un eveniment de consolidare a sistemului de protecție a copiilor cu cerințe educaționale speciale, în cadrul căruia personalul didactic/ managerial, părinții, reprezentanți ai APL și altor factori interesați convin asupra principalelor obiective de adaptare a educației către noile provocări.